Individuele therapie

Soms word je geconfronteerd met situaties waar je niet makkelijk zelf uitkomt. Je ervaart bijvoorbeeld problemen in het contact met anderen. Ervaart veel stress, of je hebt een burn-out. Je zit niet lekker in je vel en voelt je onzeker. Gestalttherapie is een vorm van psychotherapie die daarbij goed kan helpen.

Individuele therapie

Soms word je geconfronteerd met situaties waar je niet makkelijk zelf uitkomt. Je ervaart bijvoorbeeld problemen in het contact met anderen. Ervaart veel stress, of je hebt een burn-out. Je zit niet lekker in je vel en voelt je onzeker. Gestalttherapie is een vorm van psychotherapie die daarbij goed kan helpen.

Ontdek jouw mogelijkheden

In de therapie staan we niet alleen stil bij de problemen zelf, maar leggen we juist de nadruk op de manier waarop je ze ervaart, welke betekenis ze hebben in je leven en hoe je ermee omgaat. Vanuit dit inzicht kun je nieuwe ervaringen creëren, in beweging komen en meer vrijheid ervaren.

In de therapiegesprekken kijk ik samen met jou naar wat er speelt. We staan stil bij de actuele situatie en nemen deze onder de loep. We gaan ontdekken welke patronen ervoor zorgen dat je (steeds) in deze situatie terecht komt. Ik help je om inzicht te krijgen in je situatie. En belangrijk is dat ik je help om te gaan zien en vooral ervaren, hoe jij zelf invloed kunt hebben op de situatie.

Ben jij aan het worstelen met:

  • (terugkerende) problemen in relaties
  • stress
  • burnout
  • een gevoel van jezelf kwijt te zijn
  • gevoelens van eenzaamheid, leegte
  • emoties als angst en/of woede
  • patronen die lastig en soms zelfs pijnlijk voor je zijn

blijf er dan niet mee rondlopen maar vraag hulp!

Het is vaak lastig om met wat afstand naar jezelf te kijken en te ontdekken wat je kunt doen om de situatie te veranderen. Daar kan een therapeut je goed bij helpen!

Gestalttherapie

 

Gestalttherapie is een vorm van procesgerichte gesprekstherapie. 

Je leert opnieuw contact te maken met je eigen binnenwereld. Zo leer je jezelf beter kennen en voel je wat voor jou belangrijk is. Daardoor kun je zelf verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken die bij jou passen.
Contact is een belangrijk begrip in de gestaltbenadering. Hoe maak je wel of geen contact met je partner, familie, vrienden, collega’s? Hoe kun je het contact herstellen als dit verstoord is? Met je therapeut ga je op onderzoek uit.

Wil je hier meer over lezen, kijk dan eens op de website van de NVAGT.

De eerste afspraak

Hoe weet je nou of therapie bij praktijk010 iets voor je is? En of we het met elkaar zien zitten? Je bent van harte welkom voor een eerste gesprek. We maken dan kennis en bespreken de situatie en de hulp die je daarbij zoekt. In dit intakegesprek kunnen je zien en ervaren wie ik ben en hoe ik werk. Vervolgens kijken we dan samen of het zinvol is om verdere afspraken te maken. 

Tarief en vergoeding

Individuele therapiesessies duren 75 minuten en kosten 135,00 euro per sessie.

Individuele Gestalttherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geeft een groot aantal ziektekostenverzekeraars een gedeeltelijke vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Of je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de therapie hangt dus af van bij wie je verzekerd bent en welk pakket je hebt gekozen. 
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/gestalttherapie 

Aan de slag

Hoe zou je het vinden om nu aan de slag te gaan? Neem contact met mij op met het contactformulier of mail naar info@praktijk010.nl Bellen kan ook, ik ben bereikbaar op 06 – 42 11 75 85