Relatietherapie

Relatietherapie is er voor allerlei relaties – met je partner, je vader, je moeder, je dochter of zoon, je broer, je zus, een goede vriend ….

Is de relatie vastgelopen en komen jullie er samen niet uit? Belanden jullie steeds in hetzelfde negatieve patroon? Vraag dan hulp!

Relatietherapie

Relatietherapie is er voor allerlei relaties- met je partner, je vader, je moeder, je dochter of zoon, je broer, je zus, een goede vriend ….

Is de relatie vastgelopen en komen jullie er samen niet uit? Belanden jullie steeds in hetzelfde negatieve patroon? Vraag dan hulp! 

Partnerrelaties

Hebben jij en je partner relatieproblemen en kom je er niet uit? Het is lastig om je eigen patronen te zien. Ook – of misschien juist – in de relatie met je partner. Soms loop je vast, terwijl je niet weet hoe dat komt. En je weet al helemaal niet wat je eraan kunt doen.

‘We kunnen niet meer samen praten. We komen steeds in een vicieuze cirkel.
Dat maakt de sfeer zwaar en negatief’

Naast de goede momenten zijn er steeds vaker perioden waarin je relatie een energievreter is. Je mist erkenning en begrip voor je gevoelens. Het lukt niet meer om op een goede manier te communiceren en je durft je steeds minder open te stellen. Samen kom je steeds in hetzelfde patroon terecht. Dat geeft irritatie en frustratie. De vicieuze cirkels niet kunnen doorbreken maakt je moedeloos. En misschien ga je zelfs wel twijfelen of je nog wel met elkaar verder wilt.

Je wilt weer het gevoel dat je écht samen bent, dat je er als partners voor elkaar bent. Je wilt je verbonden voelen en in gesprek komen. Het is belangrijk voor je dat de relatie gelijkwaardig is en dat er respect voor elkaar is. Je wilt je partner steunen en je gesteund voelen. En je wilt vooral weer genieten en op een positieve manier samen verder.

Relatietherapie helpt jullie om de negatieve patronen te doorbreken én de basis van je relatie te herstellen. Je gaat allereerst ontdekken waarom je relatie vastloopt. En dan ga je leren wat je moet doen om de verbondenheid terug te brengen in de relatie. Dat kan écht!

Andere relaties

Ook in andere relaties dan die met je partner kunnen conflicten zijn. En soms lukt het niet om ze uit de weg te ruimen.

Je komt met je moeder, vader, zoon of dochter steeds in hetzelfde negatieve patroon terecht. Of met een ander familie of een goede vriend lukt het maar niet om die vervelende ruzie uit te praten. Ook dan kan relatietherapie helpen.

We kijken samen naar de situatie en naar de patronen die maken dat het probleem zich maar niet oplost. Vanuit dit inzicht kunnen we dan aan de slag om het contact te herstellen en er weer een prettige relatie van te maken.

EFT - Relatietherapie

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner.

Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie.

Is relatietherapie iets voor jullie? Ontdek het zelf.

Wil je meer weten over EFT, kijk dan eens op www.eft.nl

Therapie

In de therapiesessies krijg je inzicht in jullie patronen. Je gaat begrijpen wat er tussen jullie gebeurt waardoor het misgaat. En natuurlijk gaan we op zoek naar handvatten die jullie helpen om de situatie te veranderen. Je zult jezelf, je partner en jullie relatiepatronen veel beter begrijpen.

Er komt weer ruimte; ruimte om met elkaar te praten over de dingen die je écht belangrijk vindt. Dat zorgt ervoor dat je nader tot elkaar komt en dat je je verbonden en veilig voelt bij je partner. En dat voelt als een geweldige opluchting!

In de tijd tussen de sessies zit je niet stil; je werkt gericht aan je relatie, komt zelf tot inzichten, gaat ervaringen opdoen aan de hand van opdrachten en oefeningen. Het is een fijn gevoel als je weer in gesprek bent met je partner, als je je weer durft open te stellen en samen jullie relatie weer plezierig maakt. In de tussenperiode ben ik er als je vragen hebt of even vastloopt.

Je hebt ons laten inzien wat de drijfveren van de ander zijn

Aanvankelijk begrepen we elkaar vaak niet en dit leidde ertoe dat we in een neerwaartse spiraal terecht kwamen. Door ons in te laten zien waar de angsten, pijnpunten van de ander liggen, kunnen we nu beter op elkaar reageren en voelen we elkaar beter aan.

Bewonderenswaardig hoe je in een gesprek binnen no time de juiste snaar raakt. Al met al zijn we dus heel dankbaar.

Natasha en Frits

Uit onszelf waren we er niet uitgekomen

Wij zijn in relatietherapie gegaan omdat wij veel ruzie maakten en omdat wij ons veel ergerden aan elkaar. Wij leken geen positieve dingen meer te zien.

Uit onszelf waren wij er niet uitgekomen, de relatietherapie heeft ons echt goed geholpen. Wij zien elkaar weer staan en weten wat wij voor elkaar betekenen.

Man (52), Vrouw (49) Krimpen aan den IJssel

Bewonderenswaardig hoe je in een gesprek binnen no time de juiste snaar raakt

Wat voor ons het allerbelangrijkste is geweest, is dat je ons ons hebt laten inzien wat de drijfveren van de ander zijn. Aanvankelijk begrepen we elkaar vaak niet en dit leidde ertoe dat we in een neerwaartse spiraal terecht kwamen.

Door ons in te laten zien waar de angsten, pijnpunten van de ander liggen, kunnen we nu beter op elkaar reageren en voelen we elkaar beter aan. We praten daardoor ook meer en op een dieper niveau met elkaar. De manier waarop je ons hebt geholpen vonden we allebei heel prettig. Je geeft ons duidelijke handvatten en opdrachten (ben even de naam van het boek kwijt, maar dat was exemplarisch).
Bewonderenswaardig hoe je in een gesprek binnen no time de juiste snaar raakt. Al met al zijn we dus heel dankbaar.

Natasha en Frits

Ontrouw heeft er voor gezorgd dat er geen vertrouwen meer was

We zijn 14 jaar samen en we zijn in relatietherapie gegaan omdat we twijfels hadden over onze relatie. Ontrouw heeft er voor gezorgd dat er geen vertrouwen meer was. We hebben geprobeerd zelf in gesprek te gaan met elkaar en meer aandacht aan elkaar te besteden. Het werkte deels, maar de enorme ruzies bleven. We draaiden maar in hetzelfde kringetje rond.

We hadden niet zo’n hoge drempel om in therapie te gaan. Maar we vonden het, zeker de eerste gesprekken, niet makkelijk. Het samen onder begeleiding in gesprek gaan, heeft ons enorm geholpen. Josephine geeft geen waardeoordeel waardoor wij allebei niet het gevoel kregen dat 1 van ons in het beklaagdenbankje zat. Zij zag de patronen in onze communicatie die ervoor zorgden dat wij in het voor ons bekende cirkeltje bleven ronddraaien.

Het belangrijkste resultaat is dat wij beiden weer vertrouwen hebben in onze relatie en samen verder willen! Wij communiceren nu meer en beter. We hebben weer lol, nemen meer de tijd voor elkaar en doen weer moeite voor onze relatie.

Stel uit Breda, (34), 2 kinderen

Wij leken geen positieve dingen meer te zien

Wij zijn in relatietherapie gegaan omdat wij veel ruzie maakten en omdat wij ons veel ergerden aan elkaar. Wij leken geen positieve dingen meer te zien.

Wij hebben de relatietherapie als zeer positief ervaren: we kregen weer een andere kijk op elkaar en op onszelf. Er zijn dingen uitgesproken die wij nog nooit tegen elkaar hadden gezegd en Josephine heeft ons geholpen om in te zien waar het om draait in een relatie en waarom het fout gaat.

Uit onszelf waren wij er niet uitgekomen, de relatietherapie heeft ons echt goed geholpen. Wij zien elkaar weer staan en weten wat wij voor elkaar betekenen. Natuurlijk hebben wij nog wel eens ruzie, maar we zien nu sneller waar het fout gaat en blijven niet hangen in ons oude gedrag. Als stel en als persoon zijn wij echt veranderd.

Man (52), Vrouw (49) Krimpen aan den IJssel

We draaiden maar in hetzelfde kringetje rond

Ontrouw heeft er voor gezorgd dat er geen vertrouwen meer was. We hebben geprobeerd zelf in gesprek te gaan, maar de enorme ruzies bleven.

Josephine geeft geen waardeoordeel waardoor wij allebei niet het gevoel kregen dat 1 van ons in het beklaagdenbankje zat.

Het belangrijkste resultaat is dat wij beiden weer vertrouwen hebben in onze relatie en samen verder willen! We hebben weer lol, nemen meer de tijd voor elkaar en doen weer moeite voor onze relatie.

Stel uit Breda, (34), 2 kinderen, 14 jaar samen

De eerste afspraak

Hoe weet je nou of relatietherapie bij praktijk010 iets voor jullie is? En of we het met elkaar zien zitten? Je bent van harte welkom voor een eerste gesprek. We maken dan kennis en bespreken de situatie en de hulp die je daarbij zoekt. In dit intakegesprek kunnen jullie zien en ervaren wie ik ben en hoe ik werk. Vervolgens kijken we dan samen of het zinvol is om verdere afspraken te maken.

Een kennismakings-/intakegesprek duurt 75 minuten en kost 135,00 euro inclusief btw

Een vervolggesprek/therapiesessie duurt ook 75 minuten en kost 160,00 euro inclusief btw

Therapie

Je overweegt om jouw relatieproblemen op te lossen met relatietherapie bij mij. Je twijfelt alleen nog of die voor jou inderdaad de oplossing is, want je vindt het spannend. En het ís ook spannend, om een onbekende te vertellen over jouw piekergedachten. Want die zijn toch privé? Die deel je toch niet zomaar met een ander?
 
Of misschien sta je er zelf wel voor open, maar ziet de ander het niet zitten. En dat is helemaal niet zo gek, want gewoon lijkt het nog steeds niet te zijn: hulp inschakelen bij relatieproblemen. Laat staan om er ook echt open over te zijn, tegen een vreemde!
Terwijl: jullie zijn heus niet de enigen met relatieproblemen.
 
In mijn praktijk zie ik veel stellen voorbijkomen, met heel diverse redenen voor hun hulpvraag. Zij vragen mij om hulp omdat ze er samen niet uitkomen. Mijn klanten willen een fijne relatie en gelukkig zijn met hun partner. Maar ze twijfelen aan hun relatie en willen erachter komen of ze nog samen verder kunnen, of wíllen.

Wat voor klanten help ik zoal?

Mijn klanten zijn net verliefd…

en belanden na die roze-wolk-periode in een volgende fase van hun relatie. Maar weten daar nog niet goed de weg in te vinden samen; ze lopen vast in het omgaan met onderlinge verschillen. Raken bekneld in de balans tussen samen willen zijn en tijd voor zichzelf nodig hebben. Of komen niet goed met elkaar in gesprek over belangrijke issues in hun relatie.

…of juist al heel lang samen

Deze klanten hebben al een hele geschiedenis samen. Zij zijn op een leeftijd gekomen dat de kinderen de deur uitgaan en ze opnieuw met z’n tweeën zijn. Soms is die overgangsfase niet zo makkelijk. En volgt twijfel en onzekerheid over wat ze nog delen als partners, hoe ze de komende jaren samen willen gaan invullen.

Mijn klanten hebben te maken met exen, of met kinderen uit een eerdere relatie (of met allebei!)

Voor deze stellen is de huidige relatie een tweede/derde relatie. Het gaat hierin, met de ex en de kinderen, niet alleen om jullie twee, en iedereen zit met andere gevoelens en belangen in ‘het systeem’. Het is niet makkelijk om je daarin vrij te bewegen, je raakt algauw bekneld.

Deze stellen zijn bij elkaar omdat zij verliefd werden en nu graag met elkaar verder willen. Maar dan kan blijken dat verliefdheid, en een goed gevoel bij elkaar hebben, niet voldoende is. Het ongecompliceerde is er daardoor snel af; in relatief korte tijd is er de noodzaak om pittige onderwerpen te bespreken, nieuwe stappen te zetten en belangrijke beslissingen te nemen.
Het kan zijn dat er nog onvoldoende tijd is geweest om samen een goede basis te creëren. En dat manifesteert zich dan al snel in gedoe, ruzies en problemen. En dan is het best lastig om het fijne gevoel dat je bij elkaar hebt, vast te houden…

Mijn klanten zijn ouders

Soms werken ze beiden, soms een van de twee. Ze bevinden zich vaak in een belangrijke fase van hun carrière en combineren dit met jonge/opgroeiende kinderen.
Zonder dat ze er echt bij hebben stilgestaan heeft de komst van de kinderen langzaamaan hun relatie veranderd. Want ze zijn niet meer alleen partners, maar ook ouders. En vaak gaat naar dat laatste de meeste aandacht en tijd, zo in de hectiek van het gezinsleven. Niet dat ze dit van elkaar nu zo missen, want ze genieten! Van de kinderen en van het gezin dat ze met elkaar vormen.
Maar mijn klanten zijn als partners méér dan ouders alleen, en ineens kan dat moment komen; dat moment waarop het gemis aan echt samenzijn, als partners, te veel invloed heeft op de relatie. Een van de partners kan zich dan alleen gaan voelen in de relatie. Of onbegrepen, niet gehoord. Minder aantrekkelijk. Er is veel ruzie, of de partners gaan elkaar juist liever uit de weg. Lichamelijk contact is niet meer vanzelfsprekend.
Ook kunnen verschillende ideeën over opvoeding naar voren komen. Het blijkt niet altijd zo makkelijk om met deze verschillen om te gaan. Want ze begrijpen elkaar niet, en zijn bovendien zo moe…

Als daar geen aandacht voor is en deze gevoelens niet worden besproken, dan voelen partners zich steeds minder verbonden met elkaar. Zij missen het gevoel ertoe te doen voor de ander. Soms komt een van de partners dan iemand tegen die wel die aandacht geeft waar hij of zij zo’n behoefte aan heeft. En dat maakt soms pijnlijk duidelijk hoe de partners elkaar zijn kwijtgeraakt.

Mijn klanten krijgen te maken met ziekte

Een van de partners wordt ziek. Dat is niet alleen een persoonlijk proces, maar heeft natuurlijk ook zijn impact op de relatie. Soms is het lastig om daar mee om te gaan en ontstaan er misverstanden en ruzies. Wat weer schuldgevoel en irritatie kan opleveren.

Mijn klanten hebben problemen met een ander dan de partner

Zoals hierboven omschreven bestaan er diverse andere relaties dan die met je partner. Je hebt ruzie met je familie, buren, vrienden of collega.

Kortom: mijn klanten zitten in een situatie waarin relatieproblemen zijn ontstaan, om welke reden dan ook.

Geldt dit ook voor jou, en willen jullie aandacht geven aan je relatie(problemen)? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?
Met EFT relatietherapie zet je jouw relatie, met jouw partner of een ander, weer op de rit. Je versterkt het fundament (vertrouwen en veiligheid) van de relatie, herstelt de communicatie en creëert meer verbondenheid!

Neem gerust contact met mij op voor een
eerste afspraak om te kijken hoe ik dit jullie met relatietherapie kan bieden.

Overigens krijg je bij mijn relatietherapie niet alleen het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson gratis. Ook bied ik jullie na afronding van de therapie een gratis terugkomsessie aan. Deze echte afsluiting van de relatietherapie zorgt ervoor dat jullie scherp blijven en het behaalde resultaat vasthouden.